dimecres, 16 d’agost del 2017

Dies1 i 2: arribem a Hanoi!

Hola a tothom!!!

Aquí comencen les peripècies de la Glòria i l'Edurne a Vietnam i Cambodja!!! com molts de vosaltres ja sabeu marxem 20 dies per terres del sudest asiàtic i estem molt emocionades!!!

Ahir dia 13 vam agafar l'avió que ens havia de portar fins a Hanoi, al nord de Vietnam des d'on comencem la nostra ruta i després de 17 hores en total de viatge (fent escala a Dubai) i molt cansades per fi hem arribat!!!


Hem anat a buscar les maletes, esperem una estona i txan, txan! no surten!!! i no paraven de donar voltes les mateixes maletes... i la gent que havia vingut en el mateix avió que nosaltres anaven agafant les seves i anaven marxant... ens hem posat una mica nervioses i de sobte ens dóna per mirar a la cinta de darrere i just estaven passant!! en sèrio?? xD Bueno, ja teníem les maletes, ara ens tocava buscar l'autobús 86 que ens havia de portar a l'Old Quarter (el centre de Hanoi) així que sortim de l'aeroport i ens dóna la benvinguda una xafogor d'aquelles que no saps si és xafogor o és que està plovent... benvingudes a Vietnam!!!! busquem el bus 86, sortejant tots aquells que se'ns tiren a sobre per a que anem amb les seves furgonetes fins al centre de la ciutat mentres anem dient "no, thank you... bus number 86" i fins i tot un listillo ens diu "sí, és aquest el bus!" i mirem i no tenia número ni res... aish, que ens l'han intentat colar des d'un primer moment ja! però no!!

El bus ha trigat una hora en arribar fins el centre de la ciutat i hem anat directes a l'hotel a deixar les coses i a refrescar-nos una mica perquè després de tantes hores i la xafogor... bueno, ja us deveu imaginar com anàvem! xD L'hotel està en un carreronet estret dins d'un carreronet estret però la dona que ho porta és super simpàtica i just arribar ens ha portat un suc de llimona super fresquet i super bo (sabeu això de "no beguis aigua de l'aixeta ni begudes amb glaçons" no? crec que no va gaire amb nosaltres... jejejeje. L'habitació està super bé, té dos llits suuuper grans i còmodes!!! així que molt ben triat el lloc :)

Ja sense les motxilles i amb ganes de començar a visitar la ciutat, hem agafat les motxilles petites i hem fet una primera parada per canviar diners. Ens hem après un canvi fàcil per a convertir els dongs vietnamites a euros i és de 100.000 dongs que són 4€, així que ja us podeu imaginar la de zeros que tenen els bitllets!!! tot i així, ja estem comprovant que ells obvien sempre els 3 últims zeros i quan et diuen 100 volen dir 100.000 o bé posen 100K. Però bueno, de moment ens anem adaptant bé a la moneda.

La següent parada era anar a una agència de les milers d'agències de viatges que hi ha per a reservar el creueret per la bahía de Halong i la visita a Ninh Binh, i mentre anàvem cap a la zona de les agències hem fet el nostre primer menjar!!! jo he pogut provar el famòs Pho, que és un plat típic vietnamita que ells mengen a totes hores, per esmorzar, dinar o sopar i que està fet de fideus amb verdures i carn (en el meu cas de pollastre) dins d'un caldo... boníssim!! aquí la foto del nostre primer menjar (gairebé no li fem foto perquè feia tan bona olor que ja estàvem començant quan hem pensat en fer-li!).


Una vegada amb la panxa plena, ha estat moment de buscar agències de viatges, després d'anar preguntant ens hem quedat amb la que més ens ha agradat i hem contractat amb ells els viatges (i ens han regalar el trasllat a l'aeroport del dia que marxem cap al center de Vietnam), així que ja estàvem lliures per començar a visitar la ciutat!!!

I què és el primer que et crida l'atenció de Hanoi? el trànsit, sense cap mena de dubte... és un caos brutal, hi ha moltíssimes motos que es van pitant les unes a les altres i et van pitant a tu per a que sàpigues que estan allà i t'apartis o al menys no et fiquis al mig. Passos de vianants o semàfors? si n'hi ha, són orientatius perquè realment fan els que els hi dóna la gana... xDDD Així que tu vas passant i ells ja et van esquivant, és caòtic total!!! jejejeje. Però no patiu, que són motillos d'aquelles que si et donen un cop es faran més mal elles que no pas tu. I per suposat, moltíssima gent sense casc i motos portant 3 persones o amb gossos... perquè no? xD Suposo que deu ser fàcil i a la vegada difícil treure't el carnet en aquest ciutat... i una altra cosa que crida l'atenció és que no pots anar caminant tranquil·lament per les voreres perquè les voreres estan destinades a aparcar les motos, així que contínuament has d'anar baixant i anant pel carrer per poder caminar.




Les agències de viatges que hem visitat estaven a l'Old Quarter així que hem decidit quedar-nos en aquella zona... i què puc dir d'ella... desseguida ens ha encantat a les dues!!! és un caos de botigues, llum, olors, gent al carrer, motos, carrers petits però plens de vida... és genial!!! a més, una cosa curiosa que hem vist és que tenen la botiga a la planta baixa però els propietaris viuen a sobre i normalment són cases que estan força destartalades. I sobre les botigues hi ha de tot tipus segons el carrer on estiguis, desde les que et venen regals de guiris fins les que tenen coses per a que ells comprin en el seu dia a dia.


Com no teníem gaire gana (havíem dinat tard i no feia gaire estona) però sí que ens venia de gust seure en algun dels centenars de llocs que hi ha i pendre algo, hem anat voltant fins a trobar un carrer que ens ha agradat molt (el qual la Glòria ha batejat com "el carrer divertit" perquè la veritat és que té molta vida però encara no sabem com es diu) i hem segut a pendre algo en un bar (bueno, diguem-li bar o lloc petit amb dues taules a fora) a fer un beure i uns rollitos de pica-pica.



I la vida a Hanoi és al carrer, això us ho podem assegurar. Tot, absolutament tot es fa al carrer. Ells es posen uns taburets super baixets al carrer i fan la seva vida, desde cuinar, encarregar-se de les seves botigues, pendre algo,... suposem que deu fer tanta calor i xafogor dins de les cases que ho fan tot allà fora, al carrer.

Hem seguit fent una volta i mirant botiguetes i coses però la veritat és que estàvem cansadíssimes de tot el viatge així que hem decidit tornar a l'hotel a dormir... demà serà un altre dia i ens esperen més coses a la ciutat de Hanoi!

Bona nit!

5 comentaris:

  1. Uoooooo per fi!!! Quines ganes de llegir les vostres aventures!!

    De moment ja et demano que hem portis un tupper amb Pho!! Ho has pintat tant bé que m'han entrat ganes de provar-ho :)

    Gaudiu molt precioses!!

    ResponElimina
  2. Ja era hora de tenir notícies, ja estàvem planejant el rescat! Em falten fotos de les torres que deuen estar en el oldest old quarter perquè han de ser molt antigues ;)
    Anirem seguint les vostres aventures

    ResponElimina
  3. Tupper de Pho!! Tupper de Pho!!! XDDDDD
    Menys mal que em pogut solucionar el problema amb el blog...
    Us vaig seguint!!!
    Un petonàs guapes!!

    ResponElimina
  4. Boniques!

    La Nune sembla un gegant amb aquests mini tamborets xDDD

    El susto de les maletes és un clàssic, me'n alegro que es quedes només amb això.

    Un axuxon a les dues <3

    ResponElimina
  5. No, no, tranquils!! no planegeu rescat que estem molt bé!!!! el pho està boníssim, està per tot arreu i és super barato!! de fet, ells ho mengen a totes hores!!

    Ei, semblo gran eh??? és que ells són molt petitons!! jejeje

    Moltes gràcies pels comentaris!!!

    ResponElimina