diumenge, 20 d’agost del 2017

Dia 5: Bahia de Halon/Lang Ha (dia 1)

Hola a tothom!!!

Aquests 3 propers dies els passarem a la bahia de Halong/Lang Ha així que per això estarem incomunicades durant aquests dies! fins que no tinguem wifi no podrem pujar cap entrada, així us deixem amb la intriga de saber com ens està anant!

Tothom ens n'havia parlat molt bé així de la bahia de Halong així que vam reservar una habitació en un vaixell durant 3 dies i 2 nits a la mateixa agència de viatges amb la que havíem contractat Ninh Binh. 

El nostre dia ha començat d'hora perquè a les 8:00 ens venien a buscar a l'hotel per a portar-nos fins al port. Ens han passat a buscar les últimes (dins de la ruta d'hotels que han fet) així que no teníem seients juntes i a més un d'ells tenia molt poc espai per les cames així que els hi he demanat posar-me davant amb el conductor i amb el guia, al menys tenia cinturó de seguretat, que ja és molt! jejeje. Ha estat molt entretingut perquè al tenir el guia li he anat preguntant coses (mentre no estava dormint... que intentava dissimular però no podia... xD ). M'ha explicat que l'edat mínima per conduir al Vietnam també són els 18 anys però que si és una moto elèctrica la poden fer servir des dels 14 (de fet, durant el trajecte n'hem vist algunes i les conduien nois molt joves que anaven amb uniforme, així que devien ser estudiants d'institut). Hi ha hagut un moment que veia tant al conductor com al guia mirant molt als voltants i m'ha explicat el guia que hi ha policia de trànsit encoberta que s'amaga en els arbres (sí, sí... heu llegit bé, entre els arbres...) per tal de pillar gent que passi el límit de velocitat, motos que condueixin en sentit contrari o qualsevol infracció. Doncs si haguessin de parar a tothom que ho fa malament anirien clars!!! així que anaven mirant i el guia m'anava dient "mira, en aquest arbre acostumen a estar", "en aquest altre també", fins que n'hem vist un!! amagat entre les branques d'un dels arbres hi havia una hamaca verda i un plàstic de color fosc i el guia m'ha dit que el policia estava allà dins amb la càmera per detectar qualsevol infracció! vaja tela!!!

Una cosa curiosa que ens ha passat anant dins de la furgoneta és que quan anàvem a girar a la sortida de la carretera de sobte l'accés estava tancat... ha estat extrany perquè de sobte s'han posat com molt nerviosos i els hi he preguntat que què passava, que per què estava tancat i m'han dit que segurament hi hauria algun VIP circulant per aquella carretera (segurament algú del govern) i que quan passava això, per temes de seguretat es podien arribar a tancar carreteres... què fort!! així que hem seguit uns kilòmetres més endavant i quan no hi havia barrera física a la mediana, el tio ha fet una U per a girar i agafar la direcció contraria (bueno, ell i molts altres! visca la seguretat!!).

Després d'unes 4 hores, hem arribat al port i ens han ficat a una barca ràpida que ens havia de portar fins el nostre vaixell. Resulta que no anàvem a fer exactament el recorregut que ens havien dit els de l'agència per la bahia de Halong (per allà només hi passàvem i podíem veure les vistes) sino que ens portaven a la bahia de Lang Ha, que està una mica més apartada i que té menys turistes. I segurament ha estat un encert, perquè la veritat és que no ens hem trobat a gaire gent fent el mateix que nosaltres (tothom deia que  estava hiper massificat, però en aquesta bahia no ho està) i a més a Lang Ha et deixen tirar-te a l'aigua i banyar-te. I mare meva, quina experiència!! no es pot dir que avui no he fet una teràpia de xoc en contra de la meva por a les alçades, perquè m'he tirat des d'una alçada que correspondria a un segon (el vaixell té com una planta que està a nivell de l'aigua, un primer pis i un segon pis on està la coberta). La Glòria s'ha tirat desseguida (super valenta!!) i a mi m'ha costat un munt... estava en un bloqueig de "no puc, no puc, no puc..." però entre una dona australiana que m'ha dit un "segurament no estaràs mai més a la bahia aquí a Vietnam i voldràs tenir l'espina clavada de que no vas saltar?" i una altra noia que em deia "tu tapat el nas i mira endavant, que és molt bonic!" i al final he saltat... ha estat brutal!!!!! una noia canadenca m'ha fet un video, a veure si me l'envia i el penjo, per a que us ho creieu!!! jejeje. Sino hi haurà algun incredul que es pensarà que m'ho invento! (i la Glòria ja m'ha dit que ella no dirà que és veritat si no la convido a uns quants cocktails).

I la veritat és que les vistes són espectaculars tant a la bahia de Halong com la de Lang Ha... de dins de l'aigua surten unes muntanyes plenes d'arbres i vegetació... és un lloc increïble!! com la natura ha pogut crear un lloc com aquest... ha estat una llàstima que fins a després de dinar no parés de ploure, perquè ens ha fet haver d'estar sota cobert i no hem pogut veure les vistes bé desde la coberta, però igualment eren unes vistes molt i molt boniques, tot i el mal temps. 




Després de dinar ha parat de ploure (queia un xirimiri que ha parat desseguida) i hem anat a fer kayak per la bahia. D'aquesta part no tenim fotos perquè no volíem que se'ns mullessin els mòbils però ha estat molt divertit i a la vegada molt espectacular. Divertit perquè inicilament ens hem fet un lio amb els rems i el kayak entre les dues i no paràvem de fer bandazos cap aquí i cap allà i espectacular perquè estàvem només els del vaixell (8 kayaks) en mig d'aquella preciositat i inmensitat de paissatges... ha estat genial!! i els moments de passar per sota les coves i després tornar a sortir... bufff!!! sorties i hi havia un mar de color turquesa i les muntanyes sortint del mar... què bonic!! 

Tot i això, he de dir que no tot són flors i violes perquè la veritat és que no tenen cap mena de conciència ecològica i hi ha molta bruticia... hi ha moltes ampolles i plàstics a l'aigua i el guia ha dit que en part era perquè havia plogut molt i la pluja i el mar temps havia portat tota aquesta bruticia allà des dels pobles propers però la Judit i el Dani ens havien explicat que havien vist gent dels vaixells tirant ampolles i coses directament a l'aigua, així que encara els hi queda fer molta conciència a aquesta gent...

Més tard hem fet un curs de cuina ràpida (com preparar spring rolls!!) que després ens hem menjat juntament amb una barbacoa que ens han fet a coberta i que estava molt bona! la veritat és que tant el dinar com el sopar han estat genial!!!

I després ja ens hem quedat xerrant amb tota la gent del vaixell, gent de moltes nacionalitats, i mentre jo em quedava jugant a les cartes amb un grup de 7 madrilenyos (ja sabeu que el joc em tira molt!), la Glòria ha anat a intentar pescar calamars (dic intentar perquè poc han fet) amb un noi irlandès i un noi alemany. Quan hem acabat la partida, m'he baixat amb ells i ja ens hem quedat intentant pescar algo i al menys hem pogut veure algun cranc, peixos i un calamar (que poc s'ha deixat pescar! xD ).

I ara ja estem al camarot i a dormir, que demà serà un altre dia!!!

11 comentaris:

  1. Puah!!! Quina meravella!! Es com estar en una pel·licula!!

    Ya me dirás si desplumaste a los madrileños y como se pescan los calamares... (¿supongo que no con caña?...)

    Por cierto, yo he visto el vídeo de cómo te tiras desde el barco y doy fe de que lo has hecho!!! ;) Super-valenta!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y eso que no son las mejores fotos porque estaba tapado y no hacía muy buen tiempo!

      Pues no me llegué a reir con los madrileños... les iba el vicio tanto como a mi!! me tocó al lado uno de los hombres, y me marcaba un montón! me pillaba cuando mentía y cuando no! xD

      Y los calamares los intentaban pescar con una caña normal, por lo que se ve tienes que ir subiendo y bajando la caña como para atraerlos y si pones una luz, mejor!

      Ves? tengo pruebas del salto!!! jejejejej

      Elimina
    2. Si, la verdad es que en el salto la altura impresionaba, diría que incluso un poco más alto a lo que yo salté en el cenote...

      Y lo de los calamares, no me lo esperaba!! Pensaba que se pescarían con arpón o algo así!! No me imaginaba a un calamar colgando de un anzuelo...

      Elimina
  2. Dies completets amb experiencies super-xules!
    Ja va bé que aneu fent un diari, que després és molt xulo repasar-ho... el que no acabo de veure clar és el tema del video, en Pablo ho té? com ho demostreu? Si això és cert, ja pots anar a fer barrancs? ens apuntem a una sortida per les alçades? ... moltes preguntes per quan torneu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. sí, el video li vaig passar al Pablo!!! :P Això dels barrancs ja en parlarem... jejejejeje, que no saps el que em va costar tirar-me! (la Glòria t'ho podrà dir molt bé!)

      Elimina
    2. Barrancos es bien!! El único problema lo tuviste con la mega bajada en rappel por la catarata de más de 30 metros!! Pero vamos, que yo baje casi de rodillas y rezando a Cthulhu...

      Elimina
  3. Dono fe de la possibilitat de que el vídeo estigui trucat i hagin fet photoshop... (encara soc sobornable, guiño guiño xD)

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajajajaja, aquest comentari prou val que et convidi a un cocktail!!!! xD

      Elimina
    2. Gloria!!!! ni cas, divendres obren La llibreria (el nou Cornelia Night) continua amb la teoria del trucatge

      Elimina
  4. Madre mía con los cócteles... vais a volver alcohólicas!! :P

    ResponElimina
  5. Domir-se mentre a la furgoneta que et porta als llocs... em sona... menys mal de la policia ninja... si no, ja hauríem d'haver activat el comando rescat... jajajaja

    Un petonàs a les dues!!

    ResponElimina